FC Groningen komend seizoen ‘gewoon’ tegen FC Twente

ENSCHEDE – FC Groningen speelt op zondag 21 augustus thuis tegen FC Twente. Het beroep dat FC Twente tegen de verplichte degradatie aantekende hield stand, waardoor de Tukkers komend seizoen uitkomen in de Eredivisie.

De beroepscommissie oordeelde dat de KNVB de Twentenaren hebben misleid door te stellen dat FC Twente in de Eredivisie zou blijven als er geen nieuwe overtredingen werden begaan. De overtredingen die nadien aan het licht kwamen zijn, volgens de commissie, een uitvloeisel van het wanbestuur van voor december 2015.

FC Groningen maakt daardoor geen aanspraak op de extra 8 ton aan TV-gelden. De Graafschap speelt komend seizoen in de Jupiler League. De Achterhoekers zijn niet blij met de gang van zaken en overwegen nu ook een rechtszaak tegen de KNVB.