Opnieuw streep door azc-plannen Grootegast

GROOTEGAST – De plannen voor het asielzoekerscentrum aan de Bovenweg 19 te Grootegast is op losse schroeven komen te staan. De ontwikkelaar die het azc zou realiseren had met de eigenaar van het perceel een voorlopig koopcontract afgesloten dat op 15 juni afloopt.

Op 14 juni zou de gemeenteraad van Grootegast besluiten dat op deze locatie het azc gevestigd zou worden, dus precies op tijd. Wegens het overlijden van burgemeester Kor Dijkstra is deze raadsvergadering verplaatst tot na de zomer. Hierdoor moest het voorlopige koopcontract verlengd worden, waar de eigenaar van de grond dus een streep door heeft gezet.

Na de zomer komt het punt ‘azc’ opnieuw op de agenda van Grootegast. Dan moet de gemeente bekijken welke andere locaties geschikt zijn voor een azc. Eerst zal Grootegast zich richten op de invulling van de vacante burgemeesterspositie.