Stadjer (26) de cel in voor verkrachting minderjarige

GRONINGEN – Een 26-jarige Stadjer moet twee jaar de cel in. De man is veroordeeld voor het verkrachten van een 15-jarig meisje in een woning van een vriend.

Het Openbaar Ministerie had dertig maanden geëist tegen de man, waarvan tien voorwaardelijk. De Groninger wil echter niet meewerken aan een behandelplan, bovendien was het meisje weggelopen uit jeugdinrichting het Poortje. Deze feiten maken het volgens de rechter nog ernstiger.

De rechter oordeelde dan ook dat de man zijn straf van twee jaar maar helemaal uit moet zitten. Dat de man zei dat hij niet wist dat het meisje pas 15 jaar was ging er bij de rechter niet in. Uit WhatsApp berichten bleek dat de man wel degelijk op de hoogte was van haar leeftijd.

Deze straf komt bovenop de straf van tien maanden wegens straatroof waarvoor de Stadjer al vast zit.