Taakstraf voor vader en zoon wegens hennepteelt in Wagenborgen

WAGENBORGEN – Een 59-jarige man uit Wagenborgen en zijn zoon (24) zijn veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur. Het tweetal krijgt de straf voor het kweken van hennep in hun boerderij.

In april 2014 werd de kwekerij ontdekt. Agenten vonden bij een inval 730 plantjes en hennepresten die aangaven dat er al eens geoogst was. Vader en zoon hadden de opbrengsten van de kwekerij nodig om de verbouwing van de boerderij te bekostigen. Naast de werkstraf moet de zoon een boete betalen van 2.500 euro. De vader heeft de energierekening voldaan, wat volgens de rechter voldoende was.

De straf valt laag uit omdat de rechter het duo niet als brein achter de operatie ziet. Een 36-jarige kennis zou de kwekerij hebben opgezet en onderhouden. Ook zou de momenteel in Duitsland wonende man de opbrengsten in zijn zak hebben gestoken. Hij is veroordeeld tot drie maanden cel en het betalen van 50.000 euro aan de staat.