Kurt Elshot te gast in Euroborg

GRONINGEN – Kurt Elshot (38) is woensdagavond 29 juni te gast in het toekomstige Noordlease Stadion tijdens een avond onder de titel ‘Voetballen en meer’. Iedereen is vanaf 20:00 uur van harte welkom om te kijken en te luisteren naar de oud-FC Groningen speler.

Tien jaar lang maakte hij nadrukkelijk onderdeel uit van de inmiddels 45-jarige historie van FC Groningen. Hij speelde nooit in het shirt van FC Groningen in Euroborg, maar wel tien jaar lang in het Stadion Oosterpark. De populaire rechtsback van weleer werd er zelfs uitgeroepen tot Publieksspeler van het seizoen 2002/2003.

In drie blokken van telkens zo’n twintig minuten (tussen 20:30 uur en 22:30 uur) zal Elshot worden bevraagd door interviewer Mick Hartstra, die vooral ook op zoek gaat naar de mens Kurt Elshot. Geboren in Paramaribo, opgegroeid als Stadjer en na zijn periode als voetballer bij FC Groningen en NAC Breda actief als kledingontwerper. Was de beste geklede voetballer van het jaar 2010 en enkele jaren woonachtig in Amsterdam. Is inmiddels weer terug bij zijn Nederlandse ‘roots’ en wil het gaan maken als voetbaltrainer. Heeft vanaf komend seizoen de hoofdmacht van Pelikaan S. in Oostwold onder zijn hoede en is daarnaast actief binnen de jeugd van FC Groningen. Ziet zichzelf als laatbloeier in het voetbal, maar staat als trainer nog maar aan het begin van zijn carrière.

Initiatiefnemers Bert Westerink, Wim Masker, Mick Hartstra en Bas Kammenga hebben de Hattrick’s Pub in Euroborg als locatie gevonden om in een sfeervolle setting met elkaar te luisteren naar het verhaal van Kurt Elshot. Tussen de blokken zullen er enkele intermezzo’s worden gevuld met muziek en eveneens aan voetbal gerelateerde thema’s. Euroborg Horeca treedt op als gastheer bij de avond die vrij toegankelijk is. Hoewel het EK voetbal tegen die tijd nog in volle gang is, wordt er deze avond niet gespeeld in Frankrijk. Aanmelden als gast is eenvoudig door een e-mail te sturen met de namen van de personen naar info@sportinstad.nl.

Enkele dagen voor de bewuste avond krijgt u per e-mail nog een herinneringsmail. Heeft u vragen of suggesties over ‘Voetballerij en meer…’, stuur deze dan ook aan info@sportinstad.nl.