Haren zet mes in sport en cultuur: Groningen houdt vast aan fusiedatum

HAREN – Haren weet waar het de komende jaren het geld vandaan wil halen om zelfstandig te blijven. De raad van Haren vergaderde vanaf 16.00 uur maandagmiddag in de hoop antwoorden te krijgen van het college.

De gemeente Haren moet tot en met 2022 meer dan 15,5 miljoen euro bezuinigen om op eigen benen te kunnen blijven staan. Om dat te bewerkstelligen wil het college de onroerende zaakbelasting verhogen, snijden in de sportvoorzieningen en culturele initiatieven.

Het vastgoed in de Harener sportwereld moet zoveel mogelijk worden afgestoten naar de sportclubs. Wel laat het college het armoedebeleid ongemoeid. Het participatiefonds, het jeugdsportfonds en stichting Leergeld hoeven niet in te leveren.

Woensdag vergadert ook de gemeente Groningen over de herindeling en over Haren. Groningen ziet Haren graag mee fuseren, maar wil wel vast blijven houden aan de fusiedatum van 1 januari 2019.