CDA vreest ongeoorloofde overheidssteun aan FC Groningen

GRONINGEN – Het CDA wil dat de gemeente de Europese Commissie (EC) gaat informeren over de financiële steun die het heeft verleend aan FC Groningen. De partij gaat hier woensdag een motie over indienen als de bouw van het Topsportzorgcentrum wordt besproken in de gemeenteraad.

FC Groningen heeft zes miljoen euro ontvangen van de gemeente Groningen. Die zijn vervolgens geïnvesteerd in het afkopen van het spelersfonds en de bouw van het Topsportzorgcentrum. Daarnaast is de stadionhuur omlaag gegaan. Het CDA vreest dat hier sprake is van ongeoorloofde overheidssteun en vindt dat dit gemeld moet worden bij de EC.

De provincie Groningen heeft 700.000 euro aan subsidie bijgedragen aan de bouw van het zorgcentrum en heeft deze wel aangemeld bij de EC.