Eerste fase Marconi project Delfzijl afgerond

DELFZIJL – De eerste fase van het Marconi project is opgeleverd. De ondergrond, een ingeklonken zandlaag van 20.000 m3, voor de nieuwe dijk nabij het centrum van Delfzijl is klaar. Hierdoor kan de nieuwe dijk worden aangelegd. Na Delfsail worden de werkzaamheden opgestart.

De ondergrond, een ingeklonken zandlaag van 20.000 m3, voor de nieuwe dijk nabij het centrum van Delfzijl is klaar. Daarmee is de eerste fase van het Marconi project opgeleverd en kan de nieuwe dijk worden aangelegd. De werkzaamheden hiervoor starten na Delfsail.

Nieuwe dijk maakt ruimte voor groter en verhoogt strand

De nieuwe dijk komt tot een hoogte van ruim 10 meter boven NAP en wordt landinwaarts gelegd om zo ruimte te maken voor een groter en verhoogt strand en de havenstad meer te verbinden met het water. Het definitieve strand komt op een hoogte van ruim 8 meter boven NAP.

Strand als evenemententerrein tijdens DelfSail

Het strand oefent aantrekkingskracht uit als evenemententerrein. Dat blijkt wel uit de vraag van de stichting Delfsail om hun hoofdpodium te mogen bouwen op het strand. Wethouder Menninga: “Het vergrote stadsstrand wordt straks nog aantrekkelijker. De eerste resultaten van het Marconi project worden nu snel zichtbaar en daar mogen we trots op zijn. Er gaat veel gebeuren langs de kuststrook”.

Marconi project omvat meerdere deelprojecten

De nieuwe dijk en het vergrote strand maken onderdeel uit van het project Marconi. Het project omvat meerdere deelprojecten waarbij de leefbaarheid, natuur, waterkering en recreatie aangepakt worden in en om Delfzijl. Andere deelprojecten zijn een kwelderlandschap voor de kust en een loop- en fietsverbinding met het stadscentrum.