Winnaars ‘Pimp je GFT-bak’ deze week bekend

WEDDE – Wethouder Lea van de Tuin maakt deze week bekend welke leerlingen van De Wiekslag, De Westerschool en de Wegwijzer de mooiste tekening over het scheiden van afval hebben gemaakt. De winnende tekeningen zijn op stickers afgedrukt en worden op de GFT-containers van de scholen geplakt.

Afvalproject

De gemeente Bellingwedde vindt het belangrijk dat afval goed wordt gescheiden. Om kinderen hiervan bewust te maken, hebben de drie scholen samen met Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN), afvalinzamelaar Omrin en de gemeente een afvalproject georganiseerd. Tijdens dit project volgden de leerlingen lessen over het belang van afval scheiden en konden zij een theatervoorstelling bijwonen.

Wedstrijd

Als afsluiting maakten de leerlingen een tekening over het scheiden van afval. Aan wethouder Van der Tuin de eer om per school de mooiste tekening uit te kiezen. Volgende week maakt zij op de scholen bekend welke leerlingen hebben gewonnen. De winnende tekeningen zijn op stickers gedrukt en sieren vanaf volgende week de GFT-bakjes en containers op de drie scholen.

 

Foto: Google Streetview