Drie verdachten aangehouden voor straatroof

GRONINGEN – De politie heeft inmiddels drie verdachten aangehouden voor de straatroof van woensdag 1 juni in het centrum van Groningen. Een jongen van 15 en twee mannen van 19 en 20 jaar oud uit Leeuwarden zijn aangehouden.

Een 18-jarige man uit Ten Boer was aan het winkelen in de stad Groningen toen hij drie mannen tegen kwam. Aangezien hij een van de mannen kende, liepen ze samen over het Gedempte Zuiderdiep richting de Herestraat om wat te gaan eten.

Toen het slachtoffer iets uit zijn schoudertas wilde pakken, begonnen de mannen aan zijn tas te trekken. Hierop volgde een worsteling om de spullen van de 18-jarige, waarbij hij meerdere keren geslagen en geschopt werd. Pas toen de 18-jarige op de grond viel liet hij zijn tas los. Hij werd nog een keer nagetrapt, waarna de mannen er vandoor gingen.

De drie verdachten zitten nog vast. Er wordt een proces-verbaal tegen hen opgemaakt