Nieuw eigenaar voor Rhederbrugschool gevonden

BELLINGWOLDE – Weefkunstenares Gineke Luiken uit Kloosterburen is de nieuwe eigenares van de voormalige OBS Rhederbrug in Bellingwolde. De burgemeester en wethouders van Bellingwedde hebben het pand verkocht. Gineke Luiken gaat het pand gebruiken als atelier- en expositieruimte.

Sinds september 2015 is OBS Rhederbrug gefuseerd met de Westerschool in Bellingwolde. Het onderkomen van de voormalige Rhederbrugschool aan Slengpad 1 in Rhederbrug stond sinds die tijd te koop. Vorige week is het pand verkocht aan mevrouw Gineke Luiken. Zij is kunstenares en zal het pand inrichten als atelier met diverse weefgetouwen. Bezoekers zijn van harte welkom op de open dag op zaterdag 1 oktober aanstaande. Zij kunnen onder meer zelf stof weven, vilten en verven. Vanaf 1 oktober is het atelier wekelijks geopend op woensdag, donderdag en zaterdag.

Wethouder Van der Tuin: “We zijn als college zeer verheugd dat het voormalige schoolgebouw in Rhederbrug is verkocht. Zo wordt langdurige leegstand voorkomen. Daarbij is een atelierruimte waar iedereen welkom is een mooie aanwinst voor de gemeenschap in Rhederbrug.”

 

Foto: Google Streetview