ChristenUnie gaat voor een schonere stad

GRONINGEN – De ChristenUnie dient woensdagavond een motie over milieustraten in tijdens het voorjaarsdebat. Samen met de PvdA, de SP en de Stadspartij willen ze zorgen voor een schonere stad.

In de Korrewegwijk wordt regelmatig een succesvolle milieustraat georganiseerd waar mensen gemakkelijk en zonder kosten hun grofvuil, hout, tuin- en snoeiafval, oud ijzer en afgedankte elektronische apparaten kunnen brengen. Aan deze milieustraat is altijd een actie gekoppeld voor het opruimen van zwerfvuil.

In de beleving van veel Groningers lijkt het zwerfvuil toe te nemen en uit de enquête die onderdeel is van de veiligheidsmonitor blijkt dat de score op het gebied van verloedering oploopt. Daar komt bij dat niet alle inwoners van deze stad de mogelijkheid, financiën of het netwerk hebben om hun vuil naar de stort te brengen.
Daarom wil de ChristenUnie de mogelijkheid van het organiseren van een milieustraat en stratenactie ook promoten in andere buurten, wijken en dorpen. Waarbij de actie georganiseerd wordt door de buurt en gefaciliteerd door de gemeente.

“Op deze manier slaan we twee vliegen in een klap. De publieke ruimte wordt schoner en we maken het inwoners gemakkelijker om afval op een verantwoorde wijze af te voeren. Bovendien is dit een hele laagdrempelige manier om buurtbewoners meer met elkaar in contact te brengen”, aldus fractievoorzitter Inge Jongman van de CU in Groningen.