Lezen tijdens de zomervakantie

PROVINCIE – Deze zomer doen een record aantal van bijna 6.500 kinderen tussen de 6 en 8 jaar mee aan het project Vakantielezen van Biblionet Groningen en het Groninger Forum. Nieuw dit jaar is het ZomerTOPboek dat alle deelnemers cadeau krijgen.

Bibliotheekbezoek

Vlak voor de zomervakantie bezoeken de groepen 3 en 4 van de basisschool de Bibliotheek voor het project Vakantielezen. Tijdens dit feestelijke bezoek kiezen kinderen boeken uit die ze in de vakantieperiode kunnen lezen.

Lezen tijdens de zomervakantie

Met het project Vakantielezen stimuleren de Groningse bibliotheken, samen met bassisscholen en ouders, kinderen om tijdens de zomervakantie te blijven lezen. Daarmee blijft niet alleen het leesniveau op peil, maar ervaren kinderen ook dat lezen overal en altijd leuk is. Daarnaast krijgen alle kinderen die meedoen aan het Vakantielezen het ZomerTOPboek cadeau. Dit boek staat boordevol leestips, weetjes, moppen, raadsels en leuke dingen om te doen.

De VakantieBieb-app

Naast al het leesvoer dat kinderen voor hun vakantie uitzoeken in de Bibliotheek, kunnen ze ook gebruik maken van de VakantieBiep-app. Tot en met 31 augustus kan iedereen – leden en niet-leden – deze speciale app gratis downloaden op een smartphone of tablet. Naast kinderboeken biedt de VakantieBieb-app ook een groot aantal e-books voor volwassenen. Ideaal om in de vakantie te lezen.