Groninger militairen komen om bij oefening in Mali

PROVINCIE – Bij een mortierschietoefening in Mali zijn woensdag twee Groningse militairen om het leven gekomen. Het gaat om de 29-jarige sergeant der 1e klasse Henry Hoving uit Winschoten en de 24-jarige korporaal Kevin Roggeveld uit Groningen. Dat maakte Defensie gisteren bekend.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert laat weten met verdriet kennis te hebben genomen van het verschrikkelijke bericht uit Mali. “Mijn medeleven gaat uit naar de naasten en collega’s van deze 2 dappere militairen. Zij streden voor een betere en veiliger wereld en betalen daarvoor de hoogst mogelijke prijs. Zij verdienen ons grootste respect. Ook gaan mijn gedachten uit naar de militair die zwaargewond is geraakt.”

Naast de twee omgekomen militairen is er ook een 23-jarige soldaat zwaargewond geraakt. De militairen behoorden tot de luchtmobiele brigade uit Assen. Op de website van Defensie is een condoleanceregister geopend.

Foto: Defensie