Leekstermeerwandeltocht maakt ruim 60 kinderen blij

LEEKSTERMEER – Op 28 mei jl . organiseerde Rotary Groningen-West de Leekstermeerwandeltocht voor de elfde keer ten bate van de Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld. Zestig kinderen kunnen dankzij het inschrijfgeld van de wandelaars, de sponsoren – waaronder hoofdsponsor Elize – en de organisatoren van de Leekstermeerwandeltocht een jaar lang meedoen aan de maatschappij.

Door het organiseren van de Leekstermeerwandeltocht kan Rotary Groningen-West vandaag €18.000,- aan de Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld geven. Een simpel rekensommetje leert dat – uitgaande dat de maximale uitgave per kind  €300,- is – zestig kinderen geholpen kunnen worden (18.000 : 300,- = 60). De Stichting Leergeld zorgt ervoor dat dit bij minstens 60 kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders terecht komt, zodat zij een jaar lang kunnen sporten, muzieklessen kunnen volgen of bijvoorbeeld met een schoolreis mee kunnen gaan.

De Leekstermeerwandeltocht is volgend jaar op 20 mei 2017. Hieraan verbindt Rotary Groningen-West opnieuw een goed doel voor de opbrengst. Dit goede doel zal te zijner tijd bekend gemaakt worden.

De wandeltocht vindt sinds 11 jaar plaats midden in het Gronings- en Drents landschap. Het gebied nabij het Leekstermeer, met zijn fraaie coulisselandschap en prachtige natuurgebied De Onlanden, leent zich uitstekend voor deze wandeltocht. De Onlanden is een laagveengebied met in het midden het Leekstermeer. Het ligt in een laagte ingeklemd tussen de hogere zandgronden van Drenthe en de relatief hoge kleigronden van Groningen. Er zijn jaarlijks 4 fraaie wandelroutes uitgezet van 7½, 17½, 25 en 40 kilometer. Alle routes starten vanaf het landgoed Nienoord.