Muntendam krijgt Dokter Maarsinghplein

MUNTENDAM – Op initiatief van enkele inwoners, krijgt het plein bij het appartementencomplex De Tibbe aan de Kerkstraat in Muntendam een naam: Dokter Maarsinghplein.

De onthulling vindt plaats door voormalig huisarts Otto Maarsingh, in het bijzijn van familie, vrienden en bekenden. Namens het college van burgemeester en wethouders is wethouder Lian Veenstra aanwezig. Ook zijn vertegenwoordigers van de Dorps Raad Muntendam en de Stichting Archief Muntendam aanwezig. Beide organisaties hebben het burgerinitiatief ondersteund.

In Muntendam waren in de periode 1933 tot 1997 drie huisartsen gevestigd met de naam Maarsingh. Achtereenvolgens: Berend Maarsingh, Harry Maarsingh en Otto Maarsingh. Harry en Otto Maarsingh zijn nog in leven. Harry woont al jaren in Zuid-Afrika, waar hij indertijd als zendingsarts naar toe is gegaan. Otto woont nog steeds in Muntendam.

Naast hun beroep als huisarts zijn ze alle drie van grote maatschappelijke betekenis voor Muntendam geweest.