Verdachten woningoverval Farmsum aangehouden

DELFZIJL – De politie heeft dinsdag een man (31) en een vrouw (28) aangehouden. De verdachten uit Delfzijl zitten vast op verdenking van een woningoverval in Farmsum. Beiden worden vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris.

Op 12 mei vond een woningoverval plaats aan het Pijpplein in Farmsum. Direct na de woningoverval werden een 31-jarige man en een 31-jarige vrouw aangehouden. Wegens gebrek aan bewijs zijn beide verdachten destijds heengezonden. Verder onderzoek bracht nieuwe feiten aan het licht, waardoor deze week opnieuw twee aanhoudingen konden worden gedaan. De 31-jarige man is dezelfde man als die destijds werd aangehouden. De destijds aangehouden vrouw is inmiddels geen verdachte meer.

De mannelijke verdachte wordt bovendien verdacht van een woningoverval die in januari 2015 in Delfzijl plaatsvond. Ook daar wordt hij over gehoord.