Agrarische bijeenkomst in Westerwolde

WESTERWOLDE – De gemeente Westerwolde in oprichting organiseert op vrijdag 15 juli de bijeenkomst ‘Agrarisch Innovatief Westerwolde’. Tijdens deze bijeenkomst staan kennisdeling, duurzaamheid en de nieuwste technieken in de agrarische sector centraal.

Tijdens de bijeenkomst worden verschillende demonstraties gegeven. Zo is een in Nederland unieke dubbel GPS-gestuurde bietenzaaier te zien. Ook wordt een proefopstelling van een energie neutrale beregeningsinstallatie gedemonstreerd en kunnen bezoekers een GPS-gestuurde rijenspuit bekijken. Daarnaast wordt er informatie verstrekt over bodemverdichting en wat agrarische bedrijven kunnen betekenen voor de omgeving en buren. Dit alles wordt omlijst door toespraken van Hendrik Luth van Loonbedrijf Feunekes uit Wedde en wethouders Wim ’t Mannetje van Bellingwedde en Seine Lok van Vlagtwedde.

De bijeenkomst word georganiseerd door de gemeente Westerwolde in oprichting, in samenwerking met Loonbedrijf Feunekes en Landbouwvereniging Wedde.

Agrarische bedrijven kunnen zich voor de bijeenkomst aanmelden door een e-mail te sturen naar info@vlagtwedde.nl onder vermelding van ‘Bijeenkomst Agrarisch Innovatief Westerwolde’, naam en bedrijfsnaam.