FC Groningen via prachtige doelpunten langs ACV

ASSEN – FC Groningen heeft ook de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. Na winstpartijen op RWE Eemsmond en Djurgardens IF was de ploeg van trainer Ernest Faber met 0-4 te sterk bij ACV in Assen.

In de 11e minuut kwam FC Groningen op een 0-1 voorsprong door een schitterend doelpunt van Alexander Sørloth. Vlak voor rust leek de thuisploeg langszij te komen, maar Arjen Hagenauw, oud FC Groningen speler en zoon van FC Groningen verzorger Henk Hagenauw, kreeg tot twee maal toe de bal niet achter doelman Stefan van der Lei. In de tegenaanval scoorde Oussama Idrissi op fraaie wijze met de hak de 0-2.

In de tweede helft zagen de aanwezige toeschouwers veel wissels bij beide ploegen. Zo maakte Mimoun Mahi zijn eerste speelminuten van het seizoen na een blessure. Pas in het laatste kwartier wist FC Groningen nog twee keer het net te vinden. Hans Hateboer zorgde met een rake kopbal voor de 0-3. Even later zette Danny Hoesen met een prachtige lob de 0-4 eindstand op het scorebord. Brian Linssen was tussen beide goals ook bijna trefzeker, maar zijn uithaal belandde op de lat. FC Groningen speelt komende maandag alweer de volgende oefenwedstrijd. Dan is het Engelse Queens Park Rangers de tegenstander aan de Langeleegte in Veendam.

Angelo Cijntje

Een prachtig moment in de 50e minuut van de wedstrijd. Angelo Cijntje kreeg tijdens een publiekswissel een hard applaus van de toeschouwers en nam hiermee afscheid van ACV. De publiekslieveling speelde jarenlang voor SC Veendam. Na het faillissement van SC Veendam maakte Cijntje de overstap naar FC Groningen. De verdediger maakte vervolgens in mei 2014 als 33-jarige zijn debuut in de Eredivisie. De afgelopen twee seizoenen kwam Cijntje uit voor ACV uit Assen. Komend seizoen is hij speler van Veendam 1894, dat uitkomt in de derde klasse.

Het goede voorbeeld

Voorafgaand aan de oefenwedstrijd tussen Hoofdklasser ACV en Eredivisionist FC Groningen speelde FC Groningen onder-12 een voorwedstrijd tegen ACV onder-13. Op het prachtige hoofdveld in Assen waren de jongste talenten van FC Groningen met 2-7 sterk.

Opstelling eerste helft
Van der Lei, Tamata, Reijnen, Maduro, Van Nieff, Hiariej, Jenssen, Rusnak, Antonia, Sørloth, Idrissi

Opstelling tweede helft
Van der Lei, Hateboer, Reijnen, Maduro, Tamata, Bacuna, Tibbling, Hoesen, Linssen, Van Weert, Mahi

 

Foto: ACV Assen