Gemeentebelangen Slochteren niet aanwezig bij raadsvergadering

SLOCHTEREN – De voltallige fractie van Gemeentebelangen Slochteren was donderdagavond de grote afwezige tijdens de raadsvergadering in Slochteren. De vier leden tellende fractie zijn boos op de gang van zaken rondom wethouder Nico Stok.

De vier stoelen in de raadszaal van Slochteren bleven de gehele avond leeg. De lokale partij is ontevreden over de gang van zaken in de afgelopen dagen. Afgelopen weekend trok Gemeentebelangen haar wethouder Nico Stok terug nadat overige collegeleden ontevreden waren over het functioneren van de voormalig wethouder.

Burgemeester Geert-Jan ten Brink vindt het wegblijven van de partij een slechte zaak. De overige aanwezige partijen waren net als de burgemeester ontstemd over het wegblijven van Gemeentebelangen.

De raad heeft donderdagavond besloten verder te gaan met de twee overgebleven wethouders. Anja Woortman (PvdA) en Jan Jakob Boersma (ChristenUnie) gaan naar een volledige baan en nemen de taken van Nico Stok over.

Ook is Gemeentebelangen uit de coalitie in Slochteren gezet. De partijen PvdA en ChristenUnie hebben geen vertrouwen meer in Gemeentebelangen.