Peuters in Hoogezand-Sappermeer eerder naar peuteropvang

HOOGEZAND-SAPPEMEER – In de gemeente Hoogezand-Sappemeer mogen peuters vanaf twee jaar naar de peuteropvang. Dit is een besluit van het college van Burgemeester en Wethouders.

Eerst lag deze grens op 2,5 jaar. De gemeente vindt het echter belangrijk dat kinderen zo vroeg mogelijk starten met peuteropvang omdat dit een goede voorbereiding biedt op de basisschool.

Uitstroom naar basisschool

Wethouder Drenth vindt als kinderen met twee jaar beginnen op de peuteropvang er eventuele taal- en ontwikkelingsachterstanden eerder gesignaleerd kunnen worden. Ook hebben ze meer tijd om toe te werken naar uitstroom naar de basisschool.

Ambitie

De veertien peuterspeelzalen in de gemeente Hoogezand-Sappemeer heten vanaf 1 januari 2016 peuteropvang en zijn tevens allemaal gevestigd bij een basisschool. Hierdoor wordt het aanbod laagdrempeliger en zal het leiden tot vollere peuteropvangen.

Financiële toegankelijkheid

Ook heeft de gemeente besloten te investeren in een financiële toegankelijkheid voor peuteropvangen. Ouders met een inkomen tot € 18.176 betalen € 8,80 per maand terwijl ouders met een inkomen tot € 27.549 een bedrag van € 10,45 per maand betalen.

 

Foto: Google Streetview