Mooie resultaten op terugkomdag 2e ronde Nieuwbouw-innovatieregeling

206050 Terugkomdag 2e ronde Nieuwbouw-innovatieregeling, Netherlands, Middelstrum, 2016

LOPPERSUM – Op woensdag 7 juli kwamen de deelnemers van de tweede ronde van de Nieuwbouw-innovatieregeling bij elkaar om de resultaten van hun onderzoeken te presenteren. Daarnaast was de middag een kennismaking voor andere geïnteresseerde partijen.

De Nieuwbouw- innovatieregeling stelt ondernemers, ontwerpers en innovators in staat om innovatieve ideeën op het gebied van aardbevingsbestendige nieuwbouw verder te helpen door het cofinancieren van onderzoek. De regeling is opgezet door NAM, EPI-kenniscentrum, Economic Board Groningen en de gemeente Loppersum.

8 deelnemers presenteerden op de terugkomdag de resultaten van hun onderzoeken. De onderzochte oplossingen waren zeer divers. Er is onder meer onderzoek gedaan naar versterkt metselwerk, een bevingsbestendige glazen pui en het toepassen van een licht bouwsysteem met EPS-panelen.

In totaal zijn in de eerste twee rondes 21 onderzoeken gefinancierd. Inmiddels worden in Loppersum acht woningen gebouwd waarin innovaties van bouwmaatschappij Vuurboom toegepast worden die vanuit de Nieuwbouw-innovatieregeling meegefinancierd zijn.

Start derde ronde Nieuwbouw-innovatieregeling

De middag bood geïnteresseerden van de derde ronde de mogelijkheid om een beter beeld te krijgen van de Nieuwbouw-innovatieregeling.

De derde ronde van de Nieuwbouw-innovatieregeling richt zich specifiek op innovatie op het gebied van aardbevingsbestendigere rijwoningen en appartementencomplexen. Deze ronde gaat in september 2016 van start.

De deadline voor het indienen van nieuwe ideeën voor de derde ronde is 5 september 2016 voor 12.00 uur. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op www.namplatform.nl, of ze kunnen een e-mail sturen naar innovatie@nam.nl.

 

Foto: Ewoud Rooks