Bernard Untied exposeert in gemeentehuis Pekela

OUDE PEKELA – Bernard Untied exposeert van 12 juli tot 8 augustus in het gemeentehuis van Pekela. In het gemeentehuis is een expositiewand en deze biedt (amateur) kunstenaars uit Pekela en de regio de mogelijkheid om te exposeren.

Bernard Untied

De uit Paterswolde komende Kunstschilder Bernard Untied begon al op 12 jarige leeftijd met het tekenen en schilderen van vogels en stillevens. Hij volgde schilderlessen bij een Groninger kunstschilder, om zich vervolgens te ontwikkelen als kunstschilder.

In de jaren 1970-1985 begon Bernard met het schilderen van landschappen. Daarnaast hield hij zich in deze periode bezig met het ontwerpen van logo’s voor particulieren en bedrijven. Hierdoor raakte hij in de ban van figuratieve en abstracte schilderkunst en begon hij met het schilderen van fantasiefiguren. Zijn schetswerk zit nu op ongeveer 1.300 werken. Aan de hand van deze schetsen komen er vaak schilderijen van zijn schildersezel.

Het vastleggen van gevoel op het doek is zijn passie. Zijn meer recente werken worden abstracter en tonen vooral vrouwen en vogels. Vrouwen kunnen ook vrijheid zijn, en vogels hebben de vrijheid om te vliegen. Grote kleurvlakken en duidelijke lijnen geven een ‘Untied’ gevoel. De Cobra stroming maar ook Van Gogh en kunstenaarscollectief De Ploeg uit Groningen zijn voor hem dan ook grote inspirators.

Nieuwsgierig geworden?

De expositie is van 12 juli 2016 tot 8 augustus 2016 te zien in het gemeentehuis van Pekela tijdens openingsuren. Kijk voor meer informatie over Bernard Untied op www.bernarduntied.nl.