Bijzondere dagtochten tijdens jubileum Het Groninger Landschap

ZOUTKAMP/PIETERBUREN – Vanwege het tachtig jarig bestaan van Het Groninger Landschap worden er deze zomer een aantal bijzondere dagtochten georganiseerd. Op zaterdag 23 juli en op zondag 24 juli organiseert Het Groninger Landschap in samenwerking met het Visserijmuseum Zoutkamp een aantal bijzondere dagtochten met de garnalensloep ZK31 Neptunus.

De ZK 31 Neptunus is een replica van een houten garnalensloep zoals die in de jaren dertig van de vorige eeuw gebruikt werd door Zoutkamper vissers op de toenmalige Lauwerszee. De sloep wordt voortgestuwd door een elektrische motor. U kunt dus in alle rust genieten van het prachtige landschap om u heen. Tijdens deze culturele dag vertellen gidsen bijzonderheden over het landschap en over de cultuur en historie van de omgeving.

Op zaterdag 23 juli vaart de ZK31 van Zoutkamp naar Pieterburen, in Pieterburen brengt u met een huifkar een bezoek aan de kwelders. Op zondag 24 juli vaart de ZK 31 van Pieterburen naar Zoutkamp waar een bezoek staat gepland aan het Visserijmuseum.

De kosten voor dit arrangement per tocht bedragen 60 euro per persoon, beschermers van Het Groninger Landschap betalen 55 euro, inclusief lunch. Het aantal plaatsen is beperkt! Er kunnen slecht 12 gasten per tocht mee, reserveert u daarom op tijd om deel te kunnen nemen aan dit bijzondere arrangement. Vervoer terug naar uw opstapplaats is bij de prijs inbegrepen.

Informatie en reserveren kijk op www.groningerlandschap.nl – activiteiten. Tijden: van 10.30 tot circa 17.00 uur.

Locatie 23 juli: Visserijmuseum Zoutkamp, Reitdiepskade 11, 9974 PJ Zoutkamp
Locatie 24 juli: Bezoekerscentrum Buitenplaats Noordkust, Hoofdstraat 83, 9968 AB Pieterburen