FC Groningen wint aan de Langeleegte van QPR

VEENDAM – FC Groningen heeft maandagavond opnieuw een oefenwedstrijd gewonnen. Aan de Langeleegte in Veendam werd Queens Park Rangers met 3-1 verslagen.

De oefenwedstrijd tegen Queens Park Rangers, dat uitkomt op het Engelse tweede niveau, werd de eerste serieuze test van de voorbereiding voor de ploeg van trainer Ernest Faber. Ook werd het een weerzien met Tjaronn Chery. De spelmaker werd tijdens het seizoen 2014/2015 uitgeroepen tot Essent Speler van het jaar van FC Groningen. Chery startte in Veendam in de basis, maar werd door trainer Jimmy Floyd Hasselbaink in de rust vervangen.

FC Groningen begon goed aan de oefenwedstrijd. Bryan Linssen was bijna trefzeker na een mooi diagonaal schot. Nadat Tom van Weert stuitte op de Engelse keeper was het in de 13e minuut alsnog raak. Juninho Bacuna lette goed op en kon de bal in een leeg doel schieten. Vlak voor de rust was Oussama Idrissi nog gevaarlijk, maar zijn schot werd gered door de goalie. Onder toeziend oog van ruim 4000 toeschouwers, waaronder opvallend veel Engelse supporters, kwam FC Groningen in de 65e minuut via een beetje geluk op een 2-0 voorsprong. Een voorzet van Yoëll van Nieff werd door een verdediger van QPR in eigen doel gekopt. Vlak na de 2-0 kwamen de gasten uit Engeland weer terug in de wedstrijd. Het slotakkoord was echter voor FC Groningen. Danny Hoesen werd neergelegd in de zestien meter en benutte vervolgens zelf de toegekende strafschop.

Na een zware ochtendtraining kan FC Groningen terugkijken op een zeer goed resultaat. De ploeg uit Londen was vrijdagavond nog met 0-1 te sterk voor landskampioen PSV. Na de wedstrijd werd het veld aan de Langeleegte in Veendam bestormd door enthousiaste kinderen en was het tijd voor handtekeningen en foto’s.

Voor FC Groningen betekende het de vierde oefenzege in de voorbereiding, waarin het voor het eerst een tegendoelpunt moest incasseren. Komende zaterdag wordt de oefencampagne in de regio voortgezet in Hoogeveen, waar Eredivisionist Sparta Rotterdam de volgende tegenstander is.