Grote vechtpartij in Oosterparkwijk: Politie houdt 3 verdachten aan

GRONINGEN – De politie heeft zondagavond in de Kamperfoeliestraat in de Oosterparkwijk drie mannen van 29, 36 en 41 jaar oud aangehouden na meerdere vechtpartijen. Twee mensen raakten gewond, waaronder de 29-jarige verdachte, en doktersbehandeling was dan ook nodig.

Surveillerende agenten kregen een melding dat twee mannen met elkaar ruzie hadden gekregen en dat over en weer werd geslagen. De ruzie zorgde voor veel bekijks vanuit de buurt. Toen de eerste agenten arriveerden in de straat hing daar een gespannen sfeer. Reden om meer politie-eenheden naar de Oosterparkwijk te sturen. Agenten gingen met een aantal families in gesprek om meer duidelijkheid te krijgen. Dit resulteerde in de aanhouding van de 29-jarige en de 36-jarige man. Onder de ogen van een aantal agenten begon de 41-jarige man een nieuwe vechtpartij. Hij sloeg daarbij een vrouw en die raakte daardoor gewond aan haar hoofd. De 41-jarige werd direct aangehouden.

Alle drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de 29-jarige ook gewond was. Ook hij had letsel aan zijn gezicht. De man moest zich ook onder doktersbehandeling stellen. Na de drie aanhoudingen keerde de rust weer terug in de straat. De aanleiding van de vechtpartijen is nog onduidelijk. Veel betrokkenen verkeerden onder invloed van alcohol.