Onthulling urnenmuur begraafplaats Niezijl

NIEZIJL – Wethouder Henk Bakker en vertegenwoordigers van Vereniging Dorpsbelangen Niezijl onthullen dinsdagmorgen 12 juli een urnenmuur op de begraafplaats in Niezijl.

In overleg met de dorpsbelangenvereniging heeft de gemeente Zuidhorn een urnenmuur op de begraafplaats in Niezijl gerealiseerd. Nu kunnen nabestaanden de as van hun geliefde overledene op een mooie locatie bewaren en gedenken. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van de vereniging en het dorp in vervulling.

Een deel van de begraafplaats is geschikt gemaakt voor het plaatsen van urnen. Zo is er een urnenveld voor het begraven van asbussen en een verstrooiingsveld aangelegd en is de gewenste urnenmuur gebouwd. De muur is gebouwd in een honinggraatbloemmodel. De urn kan hier twintig jaar blijven staan. Na deze periode kunnen nabestaanden de periode steeds verlengen met tien jaar.