Pokémon Go; ook in Groningen het gesprek van de dag

PROVINCIE – Hoewel de game nog niet officieel in Nederland in verschenen, hebben veel spelers de game al geïnstalleerd. Pokémon Go, een nieuw spelletje op de smartphone. Ook in de provincie Groningen zijn al veel Pokémon-vangers gesignaleerd.

Wat is Pokémon Go?

Pokémon Go is een spelletje dat je op een iPhone of Android-smartphone speelt. Door heel Nederland zijn Pokémon verstopt. Via een scherm, wat lijkt op Google Maps, zie je waar een Pokémon is verstopt. Door naar de juiste plek te lopen kun je een Pokémon vangen. Wanneer je bij de Pokémon in de buurt komt schakelt je smartphone om naar de camera, om zo het beestje te kunnen vangen. Het doel is om zoveel mogelijk verschillende Pokémon te vangen. Ook is het mogelijk om op plekken die ‘Gym’ worden genoemd te vechten met Pokémon van andere spelers. Zelfs ruilen is mogelijk.

Overal zijn ze verstopt

De Pokémon zijn overal verstopt, in het winkelcentrum, op de brug, in een weiland en zelfs in de trein. Schrik dus niet wanneer er een groep jongeren voor je deur staat. Er kan zomaar een Pikachu verstopt zijn bij je huis.

pokemon

Nu al een hype

Het spel wordt voornamelijk gespeeld door tieners en jongeren. Hoewel de game nog niet officieel in Nederland is verschenen, hebben veel spelers hem alsnog kunnen installeren. Op iOS kan dit door een buitenlands App Store-account te maken, terwijl op Android een APK-bestand gedownload kan worden. Het is nog niet bekend wanneer Pokémon Go officieel in Nederland is te downloaden.

 

In het nieuws

In Amerika, waar de populaire game al uit is, is zelf een lijk gevonden door het spelen van Pokémon Go. Een Amerikaanse vrouw zag tijdens het zoeken van de Pokémon een lijk drijven in een rivier. De Australische politie heeft spelers gewaarschuwd niet het politiebureau te betreden, om een Pokémon te vangen.

Eén ding is zeker, Pokémon Go zet je in beweging.