Het Kielzog feestelijk geopend door burgemeester Peter de Jonge

HOOGEZAND – Burgemeester Peter de Jonge gaat op 3 september om 11.00 uur de feestelijke openingshandeling van Het Kielzog verrichten. Hij krijgt hierbij ondersteuning van het muziektheatercollectief The Full Minties.

Het Kielzog is de naam van het nieuwe gebouw waarin Bibliotheek, Kielzog theater | kunstencentrum en een het gemeentehuis (tweede fase) gevestigd zijn. Na de openingshandeling start het Open Huis. Tot vier uur ’s middags bruist het van de optredens, workshops en demonstraties, zowel binnen als buiten. Dus hou deze datum vast vrij in de agenda.

Bezoekers van het Stadshart hebben het afgelopen jaar het bouwproces kunnen volgen evenals de totstandkoming van een levendig plein. Met als belangrijke trekker tijdens zonnige dagen: de fonteinen! Zo hadden de partijen het bij het bedenken van de plannen aangegeven. Het nieuwe gebouw moet stimuleren tot ontmoeting, er moet reuring komen op het plein en in het gebouw, passend bij de functies bibliotheek, theater, kunstencentrum en Grand Café. Een combinatie van functies die elkaar kunnen versterken en een optimaal gebruik van het gebouw in dag- en avonduren mogelijk maakt. De partners in Het Kielzog hebben hiermee al een goede start gemaakt en zijn druk bezig dit verder uit te breiden. Ook tijdens het Open Huis op 3 september zal dit duidelijk worden!

Tijdens het open Huis is er veel te doen en te beleven. Kielzog biedt bijvoorbeeld de gelegenheid om muziekinstrumenten uit te proberen, mee te doen workshops van de afdelingen dans, theater en beeldend. De docenten zijn aanwezig om informatie te geven over de lessen en cursussen. In de Bibliotheek treden Erwin de Vries en Henk Puister op en is te zien wat het eLAB te bieden heeft o.a. 3D printen en programmeren met robotjes. Een medewerker van het gemeentearchief is aanwezig in de bibliotheek om advies te geven over stamboomonderzoek. De architect van het gebouw geeft rondleidingen en er is gelegenheid om de burgemeester en wethouders díe vraag te stellen die u hen altijd al had willen stellen.

Foto: Google Streetview