Noordelijk Scheepvaartsmuseum organiseert vakantieuitje: ‘Hoe leefde een schipper?’

GRONINGEN – Het Noordelijk Scheepvaartmuseum laat kinderen gedurende drie woensdagen in de zomervakantie kennis maken met het leven van een schipper uit vroegere tijden.

Tijdens deze gratis activiteit komen ze erachter hoe het leven aan boord én aan de wal was. ‘Welk eten neem je mee aan boord? En welke producten kun je tijdens je reizen kopen en terug in Nederland weer goed doorverkopen? Leuk voor thuis: wat neem je mee als aandenken?’ Alle hens aan dek dus! Er valt genoeg te beleven tijdens de zomervakantie in het Noordelijke Scheepvaartsmuseum.

Op woensdagmiddag 20 juli, 3 en 24 augustus om 13.00 uur en om 15.00 uur organiseert het Noordelijk Scheepvaartmuseum een gratis activiteit voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Begeleidende ouders/verzorgers betalen € 6 per persoon. Aanmelden kan via info@noordelijkscheepvaartmuseum.nl of 050 -312 22 02. Aanmelden is noodzakelijk wanneer je met meer dan 5 kinderen komt. Het programma duurt 45 minuten.

Foto: Edwin van de Graaf