Schildersfestival Montmartre in Sellingen groot succes

SELLINGEN – Het Schildersfestival Montmartre wist zaterdag 9 juli ruim 5.000 mensen naar Sellingen te trekken. In het jubileumjaar deden 120 kunstenaars mee vanuit het hele land.

Ook de partnerschapsgemeenten Miedzyrzecz (Polen), Andrésy (Frankrijk) en Haren (Duitsland) hadden een afvaardiging. De prijs voor de mooiste marktkraam is tweevoudig gewonnen door Marco Dijkstra met zijn eifeltoren van barkrukken.

Sellingen was op 9 juli voor de 25ste keer in Franse sferen tijdens het Schildersfestival Montmartre. Vanaf 11 uur konden de in totaal 5000 bezoekers kunst bewonderen en kopen. Op de zonovergoten terrassen vermaakten men zich met aanstekelijke muziek en straattheater.

Wethouder Giny Luth opende het festival met een kunstzinnige pennenstreek en het Sellinger Ketelkoor zong daarbij passende Franse liedjes. In dit jubileumjaar waren er meer Sellinger bijdragen. Onder meer met creatieve bijdragen van schoolkindere en de saxofoonsectie van Jeduthun. In de Middeleeuwse Nederlands Hervormde kerk was er prachtige muziek van duo Accordéon Mélancolique, de Nederlands-Franse Zanger Eduard, de klezmerband Sidaro en het Sellinger kwartet Fosfour. Veilingmeester Alex Vissering verkocht onder veel hilariteit kunstwerken, soms voor een appel en een ei, maar een andere keer voor een fikse prijs. De klapper wass de inbreng van de Sellinger kunstenaar Marco Dijkstra. Hij maakte ter plekke een metershoge Eiffeltoren van barkrukken met in top de Franse vlag. De barkrukken zijn een verwijzing naar de terreuraanslag van november verleden jaar. Niet voor niets kozen zowel de vakjury als het publiek zijn inbreng als beste bijdrage. Hij won de twee prijzen. Al met al was het Schildersfestival dit jaar weer een geweldig succes. Bezoekers, deelnemers en de vele vrijwilligers hadden een prachtige dag.