Zuidhorn start met herinrichting Stationspark

Foto: Google Streetview

ZUIDHORN – Wethouder Henk Bakker geeft op donderdag 14 juli het startschot voor de werkzaamheden aan de wegaansluiting Hooiweg-Rijksstraatweg in Zuidhorn.

Tegelijkertijd geeft Bakker hiermee ook het startsein voor de werkzaamheden, die de gemeente de komende 2,5 jaar uitvoert in het kader van het project herinrichting Stationspark Zuidhorn. De herinrichting is naar verwachting eind 2018 afgerond.

Wegaansluiting Hooiweg-Rijksstraatweg

Oosterhof Holman Infra BV uit Grijpskerk voert de aanleg van de nieuwe wegaansluiting uit. Met deze wegaansluiting komt er minder autoverkeer op de Hooiweg ter hoogte van het gemeentehuis en kruisen er minder auto’s met de loop-/fietsroute van en naar ‘De Noordster’ (brede school). Minder auto’s op de Hooiweg betekent ook een betere doorstroming van de bussen. Dit komt de verkeersveiligheid op en rond deze weg ten goede.

Parkeerterrein en trottoir

Het parkeerterrein van zalencentrum Balk krijgt twee nieuwe uitritten op de Hooiweg. De bestaande uitrit van het parkeerterrein nabij De Gast wordt afgesloten voor het autoverkeer. Langs de Hooiweg (tussen De Gast en het politiebureau) komt een trottoir. Dit wordt doorgetrokken naar de Rijksstraatweg (de looproute naar de brede school).

Project

Het project Herinrichting Stationspark Zuidhorn bestaat uit het uitbreiden van het aantal parkeerplaatsen (achter het gemeentehuis), optimaliseren van het busstation en herinrichten van de stationsomgeving. Na de zomer starten de werkzaamheden rond het station. Deze bestaan onder meer uit het verbeteren en uitbreiden van de fietsenstallingen, het verbeteren van de haal- en brengmogelijkheden van reizigers voor de trein of bus en het aanpassen van de vorkaansluiting op De Gast. De gemeente organiseert nog een informatiebijeenkomst voor omwonenden over deze werkzaamheden.

Wethouder Henk Bakker: “We vormen het stationsgebied van Zuidhorn om tot een stationspark met veel groen en ruime gelegenheid om auto’s en fietsen te parkeren en van daaruit verder te reizen met de bus of trein. We zetten hierbij belangrijke stappen vooruit als het gaat om vergroening, veiligheid en duurzame mobiliteit.”

 

Foto: Google Streetview