Museum Nienoord blijft bestaan na verdubbeling subsidies

LEEK – Het Museum Nienoord ontvangt in 2017 verdubbelde subsidies van de provincie Groningen en de gemeente Leek. Hiermee is de toekomst van het museum, dat gevestigd is in een schitterende borg, verzekerd. Eind 2015 leek het doek te vallen, maar dit is nu van de baan.

Feestelijke viering

Nu er een financiële duidelijkheid is, is er tijd voor een feestje. Het museum gaat dat doen met een versterking van het programma en met een uitbreiding van het openingsseizoen naar het hele jaar. Het bestuur, de directie, de vrijwilligers en de medewerkers hebben uitgekeken naar het moment uitgekeken.

Steun gemeente

“Het gemeentebestuur van Leek, dat het borg- en rijtuigmuseum Nienoord een warm hart toedraagt, is zeer verheugd dat de provincie het museum een substantiële subsidie heeft toegekend. Hiermee geeft het provinciebestuur ook een mooi signaal af naar het bestuur en de vele vrijwilligers van het museum, dat ze met hun plannen op de goede weg zijn. De gemeente is graag bereid om met raad en daad het museum te ondersteunen. Immers de borg is toch een belangrijk visitekaartje van onze gemeente.” Berend Hoekstra Burgemeester gemeente Leek

Plannen

Plannen voor 2017 zijn nu om de organisatie te versterken, zodat er meer tentoonstellingen kunnen komen, en meer programmering hier omheen. Het museum blijft in de winter open, met ook een extra expositie.