Opening unieke speel- en ontmoetingsplek Ter Apel

TER APEL – Wethouder Seine Lok opent op donderdag 14 juli een nieuw speel- en ontmoetingsplek op het terrein tussen de Robert Kochstraat en de Röntgenstraat in Ter Apel.

Het park is ontstaan uit een uniek burgerinitiatief van buurt- en speeltuinvereniging ‘Troapel’, waarbij de gemeente Vlagtwedde zorgde voor een goede basis en de bewoners zelf zorgden voor de inrichting van het terrein. Het terrein is vrijgekomen door de sloop van woningen van Acantus.

Het heringerichte terrein van 10.000 m2 heeft daarmee een bestemming gekregen waarbij het samen zijn en elkaar ontmoeten wordt gestimuleerd. De buurt- en speeltuinvereniging heeft gezorgd voor plaatsing van speeltoestellen en beplanting. Ook zijn zij verantwoordelijk voor het onderhoud.

Naast de gemeente hebben ook de provincie Groningen, de Rabobank, Acantus het Stimuleringsfonds Zuidoost Groningen, het VSB fonds en Jantje Beton een financiële bijdrage geleverd.

 

Foto: Google Streetview