Rondleidingen door watertoren Stadskanaal tijdens zomervakantie

STADSKANAAL – Het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal organiseert de gedurende zomervakantiemaanden elke donderdag een rondleiding door de watertoren van Stadskanaal.

Een deskundige gids zal uitleg geven over de bouw, bouwstijl en de werking van het markante monument aan de Ceresstraat. De watertoren is al langere tijd niet meer in bedrijf maar staat sinds 2000 op de Rijksmonumentenlijst. Er valt dan ook heel wat over de geschiedenis van de toren te vertellen.

De rondleidingen van augustus vinden plaats op 21 en 28 juli en 4, 11, 18 en 25 augustus. De start is om 11:00 uur. Aanmelden is niet nodig, belangstellenden kunnen zich melden bij het Streekhistorisch Centrum dat is gevestigd in Huize ter Marse naast de watertoren. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om bovenop de toren van het uitzicht te genieten. Na afloop is er in het naastgelegen Streekhistorisch Centrum gelegenheid voor het nuttigen van koffie of thee. Ook kan hier de tentoonstelling over de geschiedenis van de Kanaalstreek worden bekeken, en schilderijen van Ietje Röhr.

De watertoren is ook op eigen gelegenheid te beklimmen om te genieten van het prachtige uitzicht. Dat kan van dinsdag tot en met vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur (laatste beklimming om 16:30 uur) en op de zondagen 7 augustus en 4 september van 14:00 tot 17:00 uur.

Op deze tijden is tevens de expositie Witte Olifanten IV met keramisch werk van Femke Woltering uit Amsterdam in de watertoren te zien.

Adres: Ceresstraat 1 en 2 Stadskanaal
Kosten rondleiding: € 5,00 p.p. incl. consumptie
(Kinderen tot en met 5 jaar gratis, kinderen tot 16 jaar € 2,50)
Entree zonder rondleiding € 2,50
Kinderen tot 14 jaar zonder begeleiding geen toegang.