Marum richt pijlen op drank en drugsgebruik onder jonge stappers

MARUM – De voorlopige resultaten van het bloedonderzoek dat bij de onwel geworden meisjes in de Kruisweg is gedaan, geven de politie geen aanleiding om een strafrechtelijk onderzoek te starten. Dat meldt burgemeester Henk Kosmeijer van Marum in een brief aan de gemeenteraad.

Bij een Teenage Party in de Marumer Kruisweg zijn vrijdag 1 juli zes meisjes onwel geworden. Deze zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht, waar ook een bloedproef werd afgenomen. Alhoewel de definitieve resultaten van het onderzoek nog niet bekend zijn, lijkt het onwaarschijnlijk dat er ‘middelen’ in het spel zijn. Met ‘middelen’ doelt de burgemeester op drank en/of drugs.

Eerder werden ook al een aantal jongeren onwel, nadat er een feest werd gegeven in de Kruisweg. Hierbij was er wel sprake van middelen gerelateerde problemen, aldus Kosmeijer. Tevens geeft hij aan dat twee van de onwel geworden jongeren de Kruisweg die avond niet hebben bezocht.

Toch zweeft er een mysterie rondom het voorval. Daarom wil de gemeente extra aandacht besteden aan de ontstane problemen rondom de feesten in de discotheek van Marum. In samenspraak met de politie, GGD/GHOR, VNN en de Kruisweg zelf zal besloten worden welke maatregelen er getroffen moeten worden.

Foto: Google Streetview