Relaties 7KM van Martenshoek op bezoek bij SCA Hoogezand

HOOGEZAND – De hoofdsponsor van de 7km van Martenshoek, SCA Hoogezand, was maandag 11 juli 2016 gastheer voor de overige sponsoren van de loop en voor de colleges van B&W van de toekomstige gemeente Midden Groningen. De groep bestond uit 30 personen waaronder een ruime vertegenwoordiging van de colleges.

De gasten werd ontvangen en toegesproken door Matthieu Torres, plant manager van de SCA-vestiging in Hoogezand. Bram Egberts, plant controller, verzorgde een rondleiding door het bedrijf.

Veilige infrastructuur

Het spreekt voor zich dat er voor een dergelijke productie veel grondstoffen moeten worden aangevoerd en eindproducten worden afgevoerd. Daarvoor heeft SCA de beschikking over een volautomatisch gestuurd systeem: door de fabriek rijden her en der onbemande heftrucks rond die aan- en afvoeren. Dit systeem werkt nu ongeveer drie jaar. Belangrijk is daarbij dat er een veilige infrastructuur zowel voor de trucks als de werknemers moet zijn ontworpen. Dit vraagt verder een hoge discipline van alle medewerkers opdat veiligheid en welzijn goed zijn geborgd.

De nieuwste uitbreiding van SCA is het Finished Goods Warehouse. Dit gebouw is een volautomatisch magazijn, waar in alle paden zelfsturende transportmachines rijden, waardoor de gasten het gebouw niet konden bezoeken maar met een korte film werden geïnformeerd.

Aan het eind van de rondleiding had iedereen het gevoel een mooie, schone en moderne fabriek te hebben gezien die een belangrijke plaats inneemt in de toekomstige gemeente Midden Groningen.

De stichting “de 7km van Martenshoek” hoopt nog op langdurige contacten met haar sponsoren en de gemeenten die Midden Groningen gaan vormen.