Waar is de collectie bijzondere munten?

GRONINGEN – De politie is op zoek naar informatie rondom de munten die vorig uit een woning aan de Moddermanlaan in Groningen zijn gestolen. De daders hebben middels een babbeltruc kans gezien de munten weg te nemen. Sindsdien is er geen spoor van zowel de daders als de collectie bijzondere munten.

Er werden 56 gouden en 69 zilveren, voornamelijk, provinciale munten gestolen. Er zijn geen foto’s beschikbaar van alle munten maar van twee bepaalde munten zijn soortgelijke hier te zien. De eerste foto is een Philips de tweede gouden reaal munt.

Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl

Uit onderzoek is niet gebleken wie de munten heeft weggenomen. Weet u waar de munten op dit moment zijn? Of misschien weet u wie de munten te koop heeft aangeboden? Bel dan met de politie op 0900-8844.