Watervloot in Martenshoek trekt 20.000 bezoekers

HOOGEZAND – Van 7 tot 9 juli werd in Martenshoek het maritiem-culturele evenement Watervloot georganiseerd. De prachtige boten en activiteiten zetten Hoogezand-Sappemeer weer op de kaart. Zo’n 20.000 bezoekers namen er een kijkje.

Watervloot profileert zich bij uitstek ook als cultureel evenement, met voor ieder wat wils. Astrid Boekholt vertelt: “Er was prachtige kunst in Galerie Werfkade, een recordaantal kramen op de kunstmarkt, een gevarieerde warenmarkt, spectaculair straattheater en de hele dag muzikale optredens.” Daarnaast werkten ook de basisschool en het Aletta Jacobscollege mee.

watervloot 1

In de haven van Martenshoek lagen tijdens Watervloot een recordaantal van 60 boten. “Het haventje puilde uit. Alle schippers waren dik tevreden met de verdiende aandacht voor hun historische schepen kregen. Samen met het prachtige weer en de andere activiteiten zorgde dit voor een topweekend.”

Boekholt: “Dankzij sponsoren zoals het NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidsprogramma hebben we dit jaar een prachtig evenement neer kunnen zetten.” De blik is inmiddels alweer gericht op 2017: “We zijn bezig met het ontwikkelen van een theaterproject op locatie.”