Cursus Politiek Actief zit vol

HOOGEZAND-SAPPEMEER – De aanmelding voor de cursus Politiek Actief van komend najaar is gesloten. Er hebben zich in totaal 35 inwoners aangemeld. Uit Menterwolde 8, 12 uit Slochteren en 15 uit Hoogezand-Sappemeer. De cursus gaat op maandag 26 september van start.

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten, op locaties verspreid over de drie gemeenten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren, en krijgen ze een training over lobbyen bij een gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

Wachtlijst

Het is nog niet bekend of, en zo ja wanneer, er opnieuw een cursus Politiek Actief plaatsvindt. Het is wel mogelijk om op een wachtlijst geplaatst te worden. Aanmelden kan via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSclX4qFi4EkMZSkfUSZ6gEjgQQTd_i4rdp9YvVAQoYyGIj6-Q/viewform?c=0&w=1. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Femmie Mulder, plaatsvervangend griffier Hoogezand-Sappemeer, telefoon: (0598) 37 36 42.