Dakloze aangehouden na woningdiefstal

GRONINGEN – In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie aan de Eerste Drift Spilsluizen in Groningen een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

Agenten kregen de melding dat er was ingebroken in een woning. Er misten onder andere sieraden uit de woning.

Een van de bewoners had vrienden thuis ten tijde van de diefstal. Een van deze vrienden kwam erachter dat er goederen waren weggenomen uit een andere ruimte. Niet lang daarna kwamen zij buiten de woning de 27-jarige verdachte tegen. Samen met de hulp van twee voorbijgangers wisten zij de man, die probeerde te vluchten, tegen te houden. Gealarmeerde agenten hebben de 27-jarige hierna aangehouden. Hij was in bezit van enkele sieraden.

De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte. Deze liep buiten de woning met een sporttas. Die sporttas werd later in de omgeving van de woning teruggevonden. Hierin zaten goederen die uit de woning gestolen waren.

De tweede verdachte betreft een man met het volgende signalement:
– rond de 25 jaar oud
– ongeveer 1.80 meter lang
– getinte huidskleur
– normaal postuur
– had een baartje
– droeg donkere kleding met een dikke jas
– droeg een roodkleurig petje

en had in de omgeving van de Eerste Drift Spilsluizen nog de zwart met rood gekleurde sporttas bij zich.

De politie onderzoekt de zaak. De 27-jarige verdachte zit vast. Heeft u informatie over deze zaak of de tweede verdachte, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.