Simon Tibbling en Kasper Larsen naar Olympische Spelen

GRONINGEN – FC Groningen moet het de eerste weken van de competitie doen zonder Simon Tibbling en Kaspar Larsen. De Zweedse middenvelder en de Deense verdediger komen voor hun land uit op de Olympische Spelen in Rio.

Omdat de Olympische Spelen niet in een officiële interlandperiode valt, moest FC Groningen toestemming geven. Beide spelers zijn blij met de goedkeuring van FC Groningen.

Simon Tibbling

Zweden speelt in de poulefase tegen Colombia, Nigeria en Japan. Hierdoor mist Tibbling in ieder geval de openingswedstrijd in het Noordlease Stadion tegen Feyenoord (7 augustus) en de uitwedstrijd in Rotterdam tegen Excelsior (13 augustus). Wanneer Zweden wordt uitgeschakeld in de poulefase kan de middenvelder weer bij de selectie aansluiten voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente (21 augustus).

Kaspar Larsen

FC Groningen zou Larsen sowieso al missen tijdens de eerste weken van de competitie. De verdediger kreeg het afgelopen seizoen in de laatste wedstrijd van het seizoen een rode kaart en werd vervolgens voor drie wedstrijden geschorst. De tegenstanders van Denemarken in Rio zijn Irak, Zuid-Afrika en gastland Brazilië. Bij uitschakeling van Denemarken in de poulefase is Larsen bij de uitwedstrijd tegen PSV op 28 augustus weer beschikbaar.