Torro Rosso Formule 1 auto in Stadskanaal

STADSKANAAL – Formule 1 is momenteel één van de grootste sporten van Nederland. De coureurs racen met adembenemende snelheden en verbazen wekelijks vriend en vijand met hun inhaalacties op de Formule 1 circuits. Heb je zelf altijd al eens in de rol van een Formule 1 coureur willen kruipen, dan heb je op zaterdag 17 september in Stadskanaal hier de kans voor.

Centrum Stadskanaal organiseert namelijk op zaterdag 17 september van 10:00-17:00 uur een heus Race to the Maximum evenement. Zo kan je onder andere de Torro Rosso Formule 1 auto aanschouwen en kan je in een heuse full size Formule 1 auto simulator racen als een echte Formule 1 coureur. Daarnaast zijn er nog vele andere activiteiten op het gebied van de autosport, dus wie een Formule 1 en auto liefhebber is, is op 17 september in het centrum van Stadskanaal aan het juiste adres. Bekijk de Torro Rosso Formule 1 auto van dichtbij!

Red Bull timmert sinds 2005 hard aan de weg in de Formule 1 en dat leverde al grote successen op. Het Oostenrijkse concern sleepte inmiddels vier wereldtitels binnen en zette naast hun eigen team sinds 2006 een opleidingsteam in voor jonge coureurs genaamd Scuderia Torro Rosso. Deze Formule 1 bolide van Torro Rosso is een echte blikvanger in het deelnemersveld en kan op zaterdag 17 september nu ook met eigen ogen van dichtbij bekeken worden in het centrum van Stadskanaal. Zo kan je met eigen ogen aanschouwen hoe een Formule 1 auto er nou daadwerkelijk van binnenuit uitziet en hoe een coureur er tijdens de race bijzit. Een unieke ervaring, die elke Formule 1 liefhebber weleens gezien moet hebben. Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook de mogelijk om nog een andere Formule 1 auto te aanschouwen. In het seizoen 2007 nam namelijk het Nederlandse autobedrijf Spyker ook al eens deel aan de Formule 1. De Nederlander Christijan Albers was een van de coureurs van dit team. Zo kan je niet alleen de Torro Rosso Formule 1 auto bekijken, maar ook de Nederlandse Spyker Formule 1 auto.

Racen als een echte Formule 1 coureur!

De hoge snelheden, het bochtenwerk, de inhaalmanoeuvres, elke Formule 1 liefhebber zou weleens willen plaatsnemen in een Formule 1 auto. Centrum Stadskanaal biedt je hier op zaterdag 17 september de uitgelezen kans voor. In het centrum van Stadskanaal zullen op deze dag namelijk twee full size Formule 1 auto simulators staan. Zo kan jijzelf voor even in de huid van een Formule 1 coureur kruipen en voelen hoe het is om een echte racer te zijn. Bovendien kan je ook nog eens mooie prijzen winnen door een snelle tijd neer te zetten in deze Formule 1 auto simulator.

Dakar Buggy van Tim Coronel

Dakar, welke autoliefhebber kent dit begrip nou niet? Jaarlijks wordt deze loodzware rally gereden in de Zuid-Amerikaanse woestijn. In de categorieën auto’s, vrachtwagens, quads en motoren wordt er gestreden om de winst van deze klassieke rally. Jaarlijks doen er ook vele Nederlanders aan mee en een van de bekendste Nederlandse deelnemers is natuurlijk Tim Coronel. Al racend in zijn Dakar Buggy legde hij deze spectaculaire rally al eens vast met schitterende camerabeelden. Ook deze bijzonder Dakar Buggy van Coronel is te zien op zaterdag 17 september in het centrum van Stadskanaal. Net als de Red Bull KTM Machine, die normaal gesproken te bewonderen is in de motorsport.

Karten als basis voor een succesvolle Formule 1 carrière

De meeste Formule 1 coureurs beginnen hun carrière met het racen in een kart. Hier ligt voor veel huidige coureurs de oorsprong van het racen. Kart Club Noord-Nederland is dan ook aanwezig in het centrum van Stadskanaal. Diverse wedstrijdkarts zullen dan ook te bewonderen zijn. Karten wordt dan ook gezien als de perfecte start voor een Formule 1 carrière.

Autodealers Stadskanaal tonen nieuwste automodellen

Wie op zoek is naar een nieuwe auto of toe is aan een nieuw auto is ook op zaterdag 17 september in het centrum van Stadskanaal aan het juiste adres. Autodealers uit Stadskanaal zullen hier aanwezig zijn om hun mooiste en nieuwste automodellen te showen. Een geschikte en nieuwe auto is dan ook snel gevonden op deze zaterdag dankzij de volgende autodealers:
– Peugeot Nefkens
– Renault Schoon
– Opel Ambergen
– Kia van Staalduinen
– Toyota Louwman
– Ford Misker
– Volkswagen Century

Volg live de kwalificatierace van de Formule 1 in Singapore

Tijdens het weekeinde van 17 september vindt ook een Formule 1 race plaats. De grote prijs van Singapore staat namelijk op de kalender. Naast de mogelijkheid om de Formule 1 auto’s van Torro Rosso en Spyker te bekijken, is er ook de mogelijkheid om de kwalificatierace van Singapore te bekijken. Deze kwalificatierace voor Singapore zal namelijk volledig worden uitgezonden in het centrum van Stadskanaal. Niemand minder dan Allard Kalff zal hier ter plekke verslag van doen. Allard Kallf is onder meer bekend van diverse tv-programma’s als ’n Gevaar op de weg en Autowereld. Daarnaast deed hij ook jarenlang verslag van de Formule 1.

Kom op zaterdag 17 september naar het evenement Race to the Maximum!

Zo beloofd zaterdag 17 september een schitterende racedag te worden in het centrum van Stadskanaal. De ideale kans om een echte Formule 1 auto van dichtbij te aanschouwen die normaal gesproken met hoge snelheden over het circuit raast. Of zelf proberen om een snelle tijd neer te zetten in Formule 1 auto simulator om te strijden om mooie prijzen. Wedstrijdkarts, de Dakar Buggy, de kwalificatie van de Formule 1 van Singapore of een van de vele nieuwste automodellen van de autodealers in Stadskanaal te bekijken. Het is allemaal mogelijk om zaterdag 17 september tussen 10:00 en 17:00 uur in het centrum van Stadskanaal. Dit schitterende evenement is dan ook volledig mogelijk gemaakt door Centrum Stadskanaal!

Race to the Maximum Party!

Bij een fantastisch weekend hoort natuurlijk een groots feest. FOX Nightlife pakt op de avond van zaterdag 17 september uit met een Race to the Maximum Party. De feestavond gaat volledig mee in het verlengde van het race weekend en diverse nationale en internationale artiesten zullen voorbijkomen. De deuren van FOX zijn vanaf 22:00 uur geopend en toegang is vanaf 16 jaar.