Terrassen in Groningen mogen langer open

GRONINGEN – De terrassen in Groningen mogen op dinsdag 19 en woensdag 20 juli langer open. Dit is het besluit van de gemeente Groningen, die het Tropisch Weer Scenario heeft afgekondigd.

Dit houdt in dat de terrassen in Groningen langer open mogen. Wanneer het KNMI een weersverwachting met een middagtemperatuur van boven de 27 graden Celsius aangeeft, kan de gemeente overgaan tot ruimere openingstijden voor terrassen.

Door het TWS (Tropisch Weer Scenario) mogen horecaondernemers die binnen de diepenring vallen hun terrassen één uur langer open houden. Deze terrassen mogen dan tot 03:00 uur open. Horecazaken die buiten de diepenring zijn gevestigd moeten hun terras om 02:00 uur sluiten.

De terrasstoelen mogen om 11:00 uur in een groter gebied dan normaal naar buiten. Bij deze middagtemperatuur mogen horecaondernemers zonder terrasvergunning de komende dagen ook tafels en stoelen buiten zetten, mits de doorgang van voetgangers niet wordt gehinderd.

De horeca-inspecteurs van de gemeente bepalen of het Tropisch Weer Scenario van toepassing is.