Detachering medewerkers Synergon een feit

VRIESCHELOO – De bijna 40 medewerkers van Synergon zijn dinsdag officieel gedetacheerd naar de buitendienst van de gemeente Bellingwedde. Eerder dit jaar zijn de medewerkers van het werk- en leerbedrijf al begonnen bij de buitendienst, maar dinsdag werd de detachering officieel tijdens een bijeenkomst op de gemeentewerf in Vriescheloo bekrachtigd.

Intensiever samenwerken

De gemeente Bellingwedde en Synergon gaan intensiever samenwerken. Aanleiding hiervoor is de Participatiewet en het Akkoord van Westerlee. Met dit akkoord willen gemeenten in Oost Groningen mensen met een arbeidsbeperking meer laten deelnemen aan de reguliere arbeidsmarkt.

Detachering

De detacheringsovereenkomst duurt twee jaar, met een mogelijke verlenging van vijf jaar. De gemeente en Synergon zijn blij met deze langdurige samenwerking. Wethouder Wim ’t Mannetje: “De medewerkers van Synergon werken al heel wat jaren voor onze gemeente, de overstap naar Bellingwedde is daardoor heel natuurlijk verlopen. Met de detachering hebben we weer een belangrijke stap gezet in de realisering van de gemaakte afspraken in het Akkoord van Westerlee.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

André de Wit, directeur van Synergon, is blij dat alle groenmedewerkers meegaan in de groepsdetachering. “Vanuit de Participatiewet is de opdracht om flink op detacheren in te zetten. Dat moet zorgvuldig gebeuren, met goede begeleiding en bij werkgevers die oog hebben voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De gemeenten geven hierbij het goede voorbeeld en dat is een prachtig signaal.”