Zuidhorn in de ban van Mollema

ZUIDHORN – Het is het gesprek van de dag in Zuidhorn, de prestaties van Bauke Mollema tijdens de Tour De France. Het is en blijft bijzonder dat een oud-dorpsgenoot zo goed presteert op een internationaal podium. Mollema staat na 16 etappes op de 2e plaats in het algemeen klassement met uitzicht op het geel.

Eerder al werd de brug van Nieuwklap, die Bauke vroeger dagelijks passeerde op weg naar school informeel omgedoopt tot ‘Mollemabult’. Nu willen de gemeente en wielerclub Voor de Wind uit Zuidhorn opnieuw de aandacht vestigen op de prestaties van Bauke in de Tour.

Daarom wordt de gevel van het gemeentehuis van Zuidhorn tot en met aanstaande zondag geel uitgelicht. Dinsdagavond om 21:30 uur gaat verlichting aan. De burgemeester en wielerclub Voor de Wind zijn daarbij aanwezig.