Collectanten gezocht voor KWF-collecteweek Groningen

GRONINGEN – Het KWF Kankerbestrijding houdt van 5 tot en met 10 september weer haar jaarlijkse collecteweek. Het KWF zoekt voor de stad Groningen nog collectanten.

Bob Lutgendorp is coördinator bij KWF afdeling Groningen: “Met 3 uurtjes collecteren in je eigen buurt draag je bij aan de strijd tegen kanker.”

KWF afdeling Groningen

De lokale afdelingen van KWF organiseren collectes en acties om geld in te zamelen. Bob Lutgendorp is vrijwillig bestuurslid van KWF afdeling Groningen. Hij coördineert ieder jaar de collecteweek in de stad. “We hebben een groep vrijwilligers die ons ieder jaar helpen. Maar we zoeken nog volop nieuwe collectanten. Aanmelden kan via kwf.nl/collecte”.

Vrijwilligers

Collectanten gaan in de eerste week van september in hun eigen buurt van deur tot deur. Lutgenborg: “De route wordt zo gepland, dat het ongeveer 3 uurtjes vraagt om ‘m te lopen. Als je meer routes wilt lopen, dan kan dat natuurlijk. We zoeken ook nog wijkhoofden. Zij coördineren de collecte in de wijk. Ze zorgen onder meer dat iedereen een collectebus krijgt en achteraf verzamelen ze het geld.”

Iedere euro telt

Tijdens de KWF-collecteweek zetten landelijk ruim 100.000 vrijwilligers zich in. In de stad Groningen zijn dat er zo’n 700. Lutgendorp: “In 2015 ontvingen de collectanten in de stad samen zo’n 30.000 euro. Met iedere euro komen we dichterbij het doel: meer onderzoek, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor patiënten.”

KWF Kankerbestrijding

1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. KWF Kankerbestrijding heeft als ideaal een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. KWF financiert en faciliteert wetenschappelijk onderzoek, beïnvloedt beleid en deelt kennis. Kijk voor meer informatie op www.kwf.nl.