Groningen wil af van tippelzone

GRONINGEN – De gemeente Groningen wil af van de tippelzone aan de Bornholmstraat. Dit najaar wordt erover gesproken en volgt er een besluit. Het college zet daarbij in op een geleidelijke sluiting.

De tippelzone is in 1998 in het leven geroepen om de overlast te beperken, maar is volgens de gemeenten uitgegroeid tot een ‘zorginstelling’ voor prostituees. Instanties vrezen echter dat het sluiten van de tippelzone tot gevolg heeft dat de vijftig vrouwen die er regelmatig tippelen in de illegaliteit zullen verdwijnen.

Groningen deelt die vrees en gaat in overleg met hulpverleningsinstanties als het Leger Des Heils, de GGD en Verslavingszorg Noord-Nederland om tot een goede oplossing te komen en de veelal verslaafde vrouwen te helpen.

De tippelzone aan de Bornholmstraat is één van de laatste tippelzones van Nederland. Andere grote steden namen al eerder het besluit hun tippelzones te sluiten.

Foto: Google Streetview