Concerten ZomerJazzFietsTour in Groningen

GRONINGEN – De ZomerJazzFietsTour gaat op de laatste zaterdag van augustus weer van start. De fietstour is een combinatie van een prachtige fietstocht door het Groningse Reitdiepdal en intieme jazzconcerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. Ook in de kerk van Leegkerk en in de kerk van Klein Wetsinge zijn dit jaar bijzondere concerten.

Vijf fietsroutes

Tijdens de ZomerJazzFietsTour zijn er vijf fietsroutes die dwars door het gevarieerde programma gaan vol actuele jazz en improvisatiemuziek uit binnen- en buitenland. In de kerk van Leegkerk is om 12.30 uur een concert van Sanem Kalfa (zang) en George Dumitriu (gitaar/elektronica). In de kerk van Klein Wetsinge zijn om 16.30 uur en 17.45 uur concerten van Kaja Draksler (piano) en Lotte Anker (altsax).

Sanem Kalfa en George Dumitriu

Bij zangeres Sanem Kalfa hoor je flarden traditionele Turkse volksmuziek die ze vermengt in haar improvisaties. Ze trad al eerder op met de inventieve Roemeense gitarist en violist George Dumitriu tijdens de ZomerJazzFietsTour, samen met Steven Kamperman’s Horizon Trio. Maar als duo klinken Kalfa en Dumitriu nog hechter. Ze troffen elkaar op het conservatorium in Groningen, waar ze de basis legden voor hun ingenieus vervlochten muziek.

Kaja Draksler en Lotte Anker

Het gaat goed met pianiste Kaja Draksler: ze had veel succes op het Moers Festival met Susana Santos Silva, de trompettiste van het Lama Trio. En ze heeft een nieuw octet opgezet. Op de vraag met welke improvisator van een oudere generatie ze naar de ZomerJazzFietsTour zou willen komen noemde Kaja Draksler meteen de naam van Lotte Anker, met wie ze net in Stockholm het podium heeft gedeeld. De Deense saxofoniste Lotte Anker (1958) is vanaf 1980 bezig met improvisatiemuziek en werkt samen met onder andere Marilyn Crispell, Ikue Mori, Graig Taborn en Fred Frith.

Sanem-Kalfa-et-George-Dumitriu

Kaarten winnen

Tip voor mensen die kans willen maken op gratis passe-partouts voor de ZomerJazzFietsTour: Bijzondere Locaties Groningen verloot kaarten op Twitter (twitter.com/blgroningen), Facebook (facebook.com/blgroningen) en in de digitale nieuwsbrief (aanmelden: blgroningen.nl). Bijzondere Locaties Groningen verloot regelmatig kaarten voor concerten, lezingen en tentoonstellingen.

Kaartverkoop

Voorverkoop t/m 21 augustus:
€ 32,50 ZomerJazzFietsTour passe-partout
€ 27,50 kortingen (CJP/Stadjerspas/Studentenkaart
Vanaf 22 augustus:
€ 37,50 ZomerJazzFietsTour passe-partout
€ 32,50 kortingen (CJP/Stadjerspas/Studentenkaart)
Kinderen t/m 15 jaar € 2,50

Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Oosterpoort, Plato, Swingmaster (Groningen) en De Gouden Karper (Winsum).

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge