Tal van activiteiten tijdens Open Dag FC Groningen

GRONINGEN – Een week voor aanvang van de competitiestart tegen Feyenoord houdt FC Groningen zondag 31 juli weer de jaarlijkse Open Dag. Van 13:00 tot 17:00 uur is er van alles te doen in en rondom het Noordlease Stadion. Met om 14:00 uur de traditionele spelerspresentatie.

Vanaf 13:00 uur is er met name voor kinderen van alles te doen op het kidsplein. Naast diverse terrassen is er een markt waar sponsorrelaties zich kunnen presenteren. Bauhuis, de nieuwe rugsponsor op het shirt van FC Groningen organiseert met ‘kruiwagen schieten’ een actief spel. Ook is er de mogelijkheid om aan een stadiontour deel te nemen. In de Essent Lounge kan men FIFA 2016 spelen en in de skyboxen wordt een presentatie gehouden over de opleiding en scouting van FC Groningen.

Om 14:00 uur start voor de meeste supporters het hoogtepunt van de Open Dag. Op de nieuwe grasmat in het Noordlease Stadion worden de spelers voor het nieuwe seizoen officieel gepresenteerd aan het publiek. Nieuwe gezichten tijdens de presentatie zijn Tom van Weert, Ruben Yttergard Jenssen, Nicolo Pozzebon en hoofdtrainer Ernest Faber. De presentatie is in handen van stadionspeaker Jan Wildeman en FC Groningen TV-verslaggever Emiel Venema. De spelers zijn na de presentatie beschikbaar voor handtekeningen en foto’s.

Tijdens de Open Dag kunnen supporters ook voor het eerst de nieuwe wedstrijdshirts kopen.
Eén dag voor de Open Dag, zaterdag 30 juli speelt FC Groningen een oefenwedstrijd tegen het Engelse Southampton. Het weerzien met Dusan Tadic en Virgil van Dijk begint om 15:30 uur in het Noordlease Stadion.